About Me

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
I wish I was an octopus.
so I could hug 10 people at a time. ♥
MizanYusuf Mizan.Yusuf Mizan.Yusuf

Wednesday, April 1, 2009

kita patut BERSYUKUR...

  • utk suami/isteri yg tidur berdengkur di waktu malam, kerana beliau tidur disisi kita bukan dengan orang lain.
  • utk anak/adik perempuan kita yg merungut apabila mencuci pinggan, kerana itu bermakna dia berada di rumah, bukan di jalanan merayau-rayau.
  • utk cukai pendapatan yg kita kena bayar, kerana itu bermakna kita masih mempunyai pekerjaan.
  • utk pakaian kita yang dah tak muat, kerana itu bermakna kita cukup makan.
  • utk lantai yg perlu dimop, tingkap yg perlu dilap dan rumah yg perlu dikemas , kerana itu bermakna kita mempunyai tempat tinggal.
  • utk bunyi bising jiran-jiran, kerana itu bermakna kita masih lagi boleh mendengar.
  • utk timbunan pakaian yg perlu dicuci/digosok, kerana itu bermakna kita ada pakaian untuk dipakai.
  • utk keletihan/kesakitan otot selepas seharian bekerja, kerana itu bermakna kita masih berupaya utk kerja kuat.
  • utk tempat letak kereta yg jauh drpd lif, kerana itu bermakna kita masih berupaya utk berjalan.
  • utk jam loceng yg berdering pd waktu pagi, kerana itu bermakna kita masih hidup untuk meneruskan hari tersebut.
  • utk aku yg menulis blog ini, kerana itu bermakna korang msih ade kawan yg mengingati korang.

13 comments:

Aku yG n3rd.. said...

untuk aku yg menulis komen ini..ini bermakna tgn aku gatal ngn komen ko..hahaha

dieya said...

untuk kadoks yang menulis.. thanks sebab jadi member cyber dieya.. hehheh

kadokz.senpai said...

ko mmg sllu gatal tgan pon cik nerd.. ;p
ko nk aku tlng garukan ke...
hahaha~

kadokz.senpai said...

wlcme dieya.. ;)

en.izz said...

tgk ko tulis,..

makin syukur lak aku,..

tq,..

:)

kadokz.senpai said...

haha..
alrite.. ;)

dieya said...

u are alwez wellcome.. hheheh

kadokz.senpai said...

wlcme jek...
mcD kt medan gopeng cmne :p

aku ciken said...

wah...
kadokz....
wah....
rupenye kadokz seorg yang puitis...
the importance of being earnest~

kadokz.senpai said...

hahaha..
asl lak ko ckp akuh cmtu.. ;p

dieya said...

tgu free time free price baru kite p mcD kat gopeng.. hehehehe

en.izz said...

nak tunggu free lambat la,..

ade 2 care je nak free lame2,..

keja kat situ,..

atau,..

kawin ngan anak tokey mcd,..

hahaha,..

(bt ttg gaza tp x nak boikot lak si kadok nie,..hehe)

kadokz.senpai said...

olrite..